YogaWise voor mindfulness, persoonlijke groei, hulp bij overspannenheid, leren ontspannen

Mind

Ja, ik neem contact op!

Onderzoek je mind en kom 'thuis'

Als mens kan je nadenken en bewuste keuzes maken. Uiterst nuttig! Maar je denken kan ook een obstakel zijn, zich pijnlijk vastzetten in je lijf en de verbinding met je hart verstoren. Leer je mind te onderzoeken en kom ‘thuis’.

Voor wie
 • heb je last van malende gedachten? Alsof je denken de baas over je is? En weet je niet goed hoe je dat malen kunt stoppen? 
 • ben je steeds bezig dingen te stapelen in je hoofd, waardoor je je bezorgd en angstig voelt?
 • ben je constant in een staat van overprikkeling en weet je niet hoe je dit kunt doorbreken?
 • vind je het moeilijk om ‘nee’ te zeggen, tijd te maken voor jezelf, te ontspannen en te genieten? 
 • wil je leren meer gefocust en alert te blijven tijdens je dagelijkse bezigheden?
 • wil je minder verstrooid raken door alle verleidingen en onrust van buitenaf?
 • zou je graag willen leren mediteren, maar zit je gedachtestroom je steeds in de weg? 
Bewustwording, groei, innerlijke rust

De yoga psychologie en yoga filosofie bieden zeer praktische en effectieve middelen om innerlijk rustig te worden. Uitgangspunt bij de geboden coaching is dat de allerbelangrijkste relatie die je hebt de relatie met je zelf is! En dat jij als mens beschikt over een enorme innerlijke wijsheid waar je op kan vertrouwen.

Je kan leren om een getuige te worden van je mind en van de gewoontepatronen die zich daarin afspelen. Door bewust te worden kan je je gedachten en emotionele reacties van een afstandje gaan bekijken, zonder ze als goed of slecht te beoordelen. Met krachtige technieken als zelfobservatie en innerlijke dialoog kan je leren om kalm en gelijkmoedig te blijven te midden van alle uitdagingen van het leven. Ook dát is yoga.

Resultaten
 • je wordt op de eerste plaats je eigen beste maatje!
 • je gedachtestroom wordt minder belangrijk en je ervaart meer ontspanning 
 • je ontwikkelt een mentaal filtersysteem en ontdekt wat nuttig en niet nuttig is voor je persoonlijke groei
 • er ontstaat meer focus en helderheid in je verstrooide mind
 • je ervaart meer vrijheid, autonomie, rust, vreugde en verwondering
 • je relaties verlopen makkelijker en er is meer compassie en acceptatie voor de ander
 • deze vaardigheden zijn allen van onschatbare waarde als je wilt leren mediteren
Mogelijkheden en aanpak

Yvonne Dekker biedt een complete aanpak: body - breath - mind - soul. Al deze aspecten zijn met elkaar verbonden. Jij bepaalt wat je nodig hebt en waar je wilt insteken, of het nou je lichaam, adem, geest of ziel is. Je krijgt advies en in alle gevallen zorgvuldige ondersteuning en begeleiding.

Eén ding is zeker: Yvonne staat voor een persoonlijke aanpak en maatwerk.

Referenties

”Ik had last van chronische hyperventilatie, er letterlijk ziek van zijn dat je niet voldoende/genoeg adem kunt halen. Ook had ik een drukkend gevoel op m’n borst. ‘s Nachts dacht ik dat ik het aan mijn hart had en ik sliep slecht, te kort en te licht. Ik was constant moe en had een druk hoofd. Door de coaching bij Yvonne zit ik stukken beter in m’n vel. Ik adem nu vanuit mijn buik waarbij ik mijn middenrif goed gebruik. Het slapen gaat stukken beter en ik heb geleerd om voor mezelf op; te komen. Wat ik eerst als egoïstisch bestempelde, voelt nu als goed voor mezelf zorgen. Yvonne is een betrokken en warm persoon waar je je meteen op je gemak voelt en dat is toch belangrijk want je stelt jezelf toch aardig bloot. Dank je wel Yvonne voor de goede oefeningen en leerzame gesprekken!”  Pauline 45 jaar

"Het traject bij Yvonne heeft mij geholpen om meer ontspannen in het leven te staan en om mijn angsten te overwinnen. Ook heb ik geleerd om meer ruimte in te nemen en mijn grenzen te voelen en aan te geven.”  Marieke, 49 jaar

"Tijdens mijn oncologische revalidatie was ik op zoek naar iemand die mij kon helpen mijn kwaliteit van leven weer zo goed mogelijk te krijgen. Yvonne leerde mij om rustig door te ademen en beter te ontspannen. Met de prettige audio-oefeningen kon ik thuis in mijn eigen tempo oefenen. Het effect is dat ik mijn aandacht nu richt op mijn adem in allerlei situaties waarin ik me vroeger zorgen maakte. Zoals in de wachtkamer bij de huisarts; tijdens een MRI-scan en op de operatietafel bij een plaatselijke verdoving. Het is ongekend voor mij dat dit zó goed werkt! Ik heb een bruikbaar middel in handen waar ik echt iets mee kan. Zoek je een bekwame coach die jou, ongeacht je situatie, kan helpen om meer ontspannen in het leven te staan, dan beveel ik je Yvonne van harte aan!"  Dirk 65 jaar