Ja, ik neem contact op!

YogaMeditatie Verdieping

In de Verdiepingsgroep leer je wat meditatie werkelijk is en hoe je het doet

We laten ons inspireren door rijke kennis en vaardigheden die via yogi’s en swami’s uit de Traditie van yoga uit de Himalaya’s bewaard zijn gebleven en nog steeds worden doorgegeven. Eeuwenoude teksten uit de Yoga Sutras van Patanjali, het achtvoudige pad van YogaMeditatie, blijken springlevend, universeel en toepasbaar te zijn op de dag van vandaag, op de mens van nu. Het gaat daarbij onder andere over filosofie, psychologie en hele praktische oefeningen om te komen tot een verstilde mind, tot meditatie.

We vertellen, delen, lachen, luisteren en spelen

Het gezamenlijk doornemen en bespreken van stukjes tekst, het bekijken van korte video’s en het deel uitmaken van een groep gelijkgestemden blijkt enorm ondersteunend, zelfs essentieel in je meditatie proces! Dat is dan ook de kern van de Verdiepingsgroep. We vertellen, delen, lachen, luisteren en spelen met de materie. We houden het luchtig en praktisch. Mediteren is een vaardigheid die je kan leren. En we bespreken hoe je meditatie kan integreren in je dagelijkse leven. 

Je gaat de verschillende lagen van je bewustzijn ont-dekken, zodat de verbinding met zuiver Bewustzijn, je universele Zelf, je diepste Kern - of hoe je het noemen wilt - zich kan ontvouwen. Een fascinerend proces van bewustwording, interne dialoog, aandacht, contemplatie en meditatie. Yoga dus!

Aandacht voor alle facetten van het meditatieproces

De rode draad voor de huidige reeks van de verdiepingsgroep is het boek "The Essence of Spiritual Life" van Swami Rama. Daarin komen alle facetten van het meditatie proces aan bod en alle voorbereiding daartoe. 

Elke bijeenkomst lezen we een stuk tekst. Daarna is er uitleg, discussie, uitwisseling van ervaringen en ruimte voor vragen. We sluiten af met een begeleide meditatie.

Tijden en tarieven
  • De Verdiepingsgroep wordt begeleid door Yvonne en Addi Dekker
  • De bijeenkomsten zijn 1x per maand op zondag. Twee keer per kwartaal in Haarlem en een keer in Lochem.
  • De tijden en datums zijn
    * Haarlem: 10.30-12.00u: 12 jan, 9 feb, 5 apr, 3 mei, 21 juni
    * Lochem: 10.30-16.00u: 8 mrt, 24 mei (inclusief wandeling tussendoor)
  • Je investering: een zeven-strippenkaart à € 105,- (geldig in dit seizoen)
  • Je kan in overleg op elk moment in het seizoen beginnen

Referenties

Sinds een paar jaar maak ik met veel plezier deel uit van de YogaMeditatie Verdiepingsgroep. Aan de hand van een mooi en eenvoudig schema wordt stap voor stap het hele proces van meditatie uitgelegd. De cursus is een perfecte combinatie van theorie en praktijk, met elkaar lachen en ervaringen delen. En dat allemaal in de veilige en prettige omgeving van Yvonne en Addi. De rijke wijsheid van de Himalaya Traditie maakt diepe indruk op mij. Ik durf te zeggen dat ik inmiddels een stuk beter ben geworden in het coördineren van mijn ‘monkey-mind’ door middel van ademhalen, focus en mildheid naar mezelf.” Patricia, 36 jaar

In de YogaMeditatie verdiepingsgroep kwam ik mijn angsten onder ogen en durfde voor de eerste keer toe te geven dat ik angstgevoelens had. In het verleden had ik geleerd om deze gevoelens uit te schakelen om te overleven. Door te voelen en door mijn angsten heen te gaan tijdens meditatie was mijn blokkade voor angst niet meer functioneel. Nu zoek ik via meditatie of door gebruikmaking van mijn ademhaling juist mijn angst(en) op. Hierdoor kan ik de dingen die angstig voor mij zijn veel beter aan.” Sandra, 42 jaar